Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z nadzieniem kokosowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleczna czekolada 1 tabliczka
biała czekolada 1 tabliczka
wiórki kokosowe 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z nadzieniem kokosowym

Mleczną czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, za pomocą pędzelka rozprowadzamy ją dokładnie w silikonowych foremkach, wkładamy do lodówki i czekamy aż zastygnie, powtarzamy to 3 razy żeby zrobiła się gruba warstwa. Roztapiamy czekoladę białą i mieszamy ją z wiórkami kokosowymi, nakładamy do wysmarowanej foremki i zalewamy czekoladą mleczną. Odstawiamy do lodówki na czas całkowitego zastygnięcia.



Zamiast nadzienia czekoladowo kokosowego możemy dodać owoce, dżem, owoce itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 30.08.2012 10:22
pyszne, ale pracochłonne
Rafał10 30.08.2012 08:39
Gratuluję zdolności kulinarnych ! Świetne !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak