Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Biszkopt

    20 dag
  • wódka

    1 łyżka
  • serek mascarpone

    1 łyżka
  • tahini pasta sezamowa

    2-3 łyżki

Dodatkowo

  • czekolada gorzka

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt pokruszyć do miski i dodać ser mascarpone oraz 2 łyżki pasty tahini i wódkę , całość zmiksować, gdyby masa była za sucha dodać jeszcze jedną łyżkę pasty sezamowej.
Czekoladę połamać i rozpuścić na parze lub w mikrofali i wysmarować nią bardzo dokładnie foremki do czekoladek, schłodzić i nałożyć drugą warstwę czekolady, następnie nałożyć nadzienie i resztą czekolady zalać góry foremek, schłodzić. Ilość gotowych czekoladek zależy od wielkości naszych foremek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 25.06.2017 17:44
smaczne czekoladki
Wacław 25.06.2017 12:49
apetycznie wyglądają :-)
Małgorzata92 25.06.2017 12:19
Wspaniałe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat