Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • Biszkopt

    20 dag
  • wódka

    1 łyżka
  • serek mascarpone

    1 łyżka
  • tahini pasta sezamowa

    2-3 łyżki

Dodatkowo

  • czekolada gorzka

    30 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem

Biszkopt pokruszyć do miski i dodać ser mascarpone oraz 2 łyżki pasty tahini i wódkę , całość zmiksować, gdyby masa była za sucha dodać jeszcze jedną łyżkę pasty sezamowej.
Czekoladę połamać i rozpuścić na parze lub w mikrofali i wysmarować nią bardzo dokładnie foremki do czekoladek, schłodzić i nałożyć drugą warstwę czekolady, następnie nałożyć nadzienie i resztą czekolady zalać góry foremek, schłodzić. Ilość gotowych czekoladek zależy od wielkości naszych foremek.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 25.06.2017 17:44
smaczne czekoladki
Wacław 25.06.2017 12:49
apetycznie wyglądają :-)
Małgorzata92 25.06.2017 12:19
Wspaniałe :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat