Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Lista składników
-
Biszkopt
20 dag -
wódka
1 łyżka -
serek mascarpone
1 łyżka -
tahini pasta sezamowa
2-3 łyżki
Dodatkowo
-
czekolada gorzka
30 dag
Przepis i sposób przygotowania Czekoladki z ciasteczkowym nadzieniem
Czekoladę połamać i rozpuścić na parze lub w mikrofali i wysmarować nią bardzo dokładnie foremki do czekoladek, schłodzić i nałożyć drugą warstwę czekolady, następnie nałożyć nadzienie i resztą czekolady zalać góry foremek, schłodzić. Ilość gotowych czekoladek zależy od wielkości naszych foremek.
Komentarze (3)
Nie masz konta? Zarejestruj się