Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki z bakaliami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 150 gram
czekolada biała 0,5 tabliczka
rodzynki 2 łyżka
Fistaszki niesolone 2 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki z bakaliami

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wysmarować nią dokładnie foremkę 3 razy za każdym razem odkładając ją do lodówki.

Orzeszki posiekać, rodzynki sparzyć wrzątkiem i wymieszać z orzeszkami.

Do czekoladek nakładać porcje bakalii i zalać pozostałą czekoladą. Ponownie schłodzić.

Użyłam czekolady deserowej ale polecam mleczną, jeśli nie macie podobnych foremek to biała czekolada nie będzie potrzebna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 16.08.2013 19:11
wow ,słów brak
dwa pokoje z kuchnią 12.02.2013 08:17
piękne dekoracje na tych pomadkach :)
Granita 12.02.2013 00:30
śliczne...i sprytne
Renataj 12.02.2013 00:20
Małe słodkie co nieco to w sam raz coś dla mnie.
jasiek 11.02.2013 23:52
superowa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak