Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladki kokosowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biała czekolada 1 tabliczka
mleko skondensowane słodzone
wiórki kokosowe
czekolada 1 ciemna

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladki kokosowe

Kroki postępowania

1
Ciemną czekoladę łamiemy na mniejsze kawałki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą smarujemy pędzelkiem małe papilotki i wkładamy do zamrażalnika na kilka minut. Wyciągamy z zamrażalnika, nakładamy pędzelkiem kolejną cienką warstwę czekolady i do zamrażalnika na 2-3 minuty. Ja ten proces powtórzyłam jeszcze raz. Białą czekoladę rozpuszczamy w kapieli wodnej.
Krok 1 - Czekoladki kokosowe foto
2
Rozpuszczoną czekoladę mieszamy z mleczkiem zagęszczonym i wiórkami kokosowymi. Mleka dałam dwa razy więcej niż białej czekolady.
Krok 2 - Czekoladki kokosowe foto
3
Przygotowaną masą na nadzienie wypełniamy środki czekoladek do 3/4 wysokości papilotki i wstawiamy do zamrażalnika na 5 minut. Po wyjęciu zalewamy dno ciemną czekolada, aby zamknąć czekoladkę. Czekoladki wkładamy jeszcze na 15 minut do lodówki, aby stwardniały.
Krok 3 - Czekoladki kokosowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 21.01.2014 10:38
super takie domowe czekoladki
Katarzyna59 04.06.2013 13:24
bardzo smaczne
agnieszka214 20.08.2012 09:15
fajna tylko troche pracochłonna
iziona 27.07.2012 08:01
Zjadłabym taką czekoladkę choć sama jeszcze nie robiłam
Konczi 27.07.2012 07:16
mniam - zjadłabym takie czekoladki
sylwia / sytofala 26.07.2012 23:22
uwielbiam kokos :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak