Czekolada z mleka w proszku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

  • masło

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

2 szklanki mleka w proszku

2 łyżki kakao

1/2 kostki masła

1/2 szklanki mleka

1 szklanka cukru

Cukier, masło i mleko włożyć do garnuszka, podgrzewać aż do rozpuszczenia masła, nie zagotować. Dodać mleko w proszku wymieszane z kakao, najlepiej jeśli je przesiejemy do płynu. Masa musi być dość gęsta. Potem wylewam to do miseczki wysmarowanej masłem albo wyłożonej folią.

Ja użyłam formy do muffinek

Pozostawić na kilka godzin do stężenia mozna dodac bakalie i tylko to na co macie ochote

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 16.12.2011 16:45
fajna
Jolanta40 16.08.2011 09:22
smakowite
Małgorzata77 11.08.2011 08:38
super pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat