Czekolada z bitą śmietaną dla malucha

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czekolada

    10 dag
  • cukier wanilinowy

    1 łyżka
  • cukier

    2 łyżki
  • mleko

    0,5 L
  • śmietana kremowa 30%

    0,5 szkl
  • czekolada sypana

    do dekoracji
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotować mleko, dodać pokruszoną w drobne kawałki czekoladę, cukier waniliowy i cukier. Gdy czekolada w całości się rozpuści rozlać do filiżanek i ułożyć na górę śmietanę kremówkę, uprzednio ubitą. Po wierzchu posypać czekoladą sypką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat