Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco z chili i solą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada gorzka 150 gram
śmietana kremówka 150 gram
mleko 350 gram
chili w płatkach 1/4 łyżeczka
sól 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco z chili i solą

Śmietanę i mleko wlać do rondla. Podgrzać na małym ogniu. Dodać posiekaną czekoladę i cały czas mieszać, do rozpuszczenia się czekolady. Doprawić solą. Gotować około 15 minut cały czas mieszając. Czekolada powinna się zagęścić. Gęstą czekoladę przelać do filiżanek i posypać płatkami chili. Podawać gorącą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Lemon 23.10.2012 19:36
ekstra
cooleczka 23.10.2012 18:38
taka rozgrzewająca czekolada w sam raz na zimne wieczory

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak