Czekolada

Czekolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    3 łyżki
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • woda

    6 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czekolada

Wrzucamy składniki do garnuszka, rozpuszczamy, czekamy aż się zagotuje. Od tego momentu gotujemy 5 min. Wychodzi nam idealna polewa na ciasta, lub po doddaniu niewielkiej ilości mleczka, wspaniała czekolada na gorąco, mozna posywać chili.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Justyna70 12.04.2011 19:51
pycha!!
patusia 11.04.2011 01:39
Szybko i smacznie. Pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat