Czekolada

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kakao

    3 łyżki
  • masło

    1/2 kostki
  • cukier

    1/2 szklanki
  • woda

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wrzucamy składniki do garnuszka, rozpuszczamy, czekamy aż się zagotuje. Od tego momentu gotujemy 5 min. Wychodzi nam idealna polewa na ciasta, lub po doddaniu niewielkiej ilości mleczka, wspaniała czekolada na gorąco, mozna posywać chili.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna70 12.04.2011 19:51
pycha!!
patusia 11.04.2011 01:39
Szybko i smacznie. Pycha :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat