Czarno-białe serca walentynkowe

Czarno-białe serca walentynkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

ciasto

  • mąka

    3/4 szklanki
  • margaryna

    15 dag
  • cukier

    1/2 szklanki
  • kakao

    2 łyżki
  • jajka

    2 szt
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • proszek do pieczenia

    1 łyżeczka
  • mleko

    2 łyżki

masa serowa

  • ser biały

    1/2 wiaderka
  • jajka

    2 szt
  • cukier

    1/2 szklanki
  • masło

    3 łyżki
  • budyń śmietankowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Margarynę, cukier, kakao, cukier waniliowy i mleko zagotować. Odstawić do wystygnięcia. Po ostygnięciu dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodać pianę do ciasta i delikatnie wymieszać.
Masa serowa
Żółtka utrzeć na puch z cukrem. Dodać miękkie masło, utrzeć na gładką masę. Dodawać porcjami ser, potem budyń a na koniec pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Do foremek w kształcie serca nałożyć po łyżce ciemne go ciasto, a na to ciasto łyżkę masy serowej. Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

matesko

25.01.2016 15:46
ciekawa propozycja

Bernadeta1

23.01.2016 20:12
bardzo apetycznie wyglądają

kuchcik89

23.01.2016 20:10
smakowitości, do kawki w sam raz :)

ilka01

23.01.2016 19:14
pyszne serduszka

olkaaa

23.01.2016 18:47
fajny pomysł

gosia1988

23.01.2016 16:50
fajne i smaczne serduszka

gusia1000

23.01.2016 15:18
Ładne i smaczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat