Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
ciasto
-
mąka
3/4 szklanki -
margaryna
15 dag -
cukier
1/2 szklanki -
kakao
2 łyżki -
jajko
2 szt -
cukier waniliowy
1 szt -
proszek do pieczenia
1 łyżeczka -
mleko
2 łyżki
masa serowa
-
ser biały
1/2 wiaderka -
jajko
2 szt -
cukier
1/2 szklanki -
masło
3 łyżki -
budyń śmietankowy
1 szt
Sposób przygotowania
Masa serowa
Żółtka utrzeć na puch z cukrem. Dodać miękkie masło, utrzeć na gładką masę. Dodawać porcjami ser, potem budyń a na koniec pianę z białek. Delikatnie wymieszać.
Do foremek w kształcie serca nałożyć po łyżce ciemne go ciasto, a na to ciasto łyżkę masy serowej. Piec około 50 minut w temperaturze 175 stopni.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się