Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czarniak ( dorsz) w sosie śmietanowo - majonezowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dorsz 500 gram
śmietana 18 proc 4 łyżki
majonez 2 łyżki
Musztarda francuska Prymat 2 łyżeczki
koperek 1 łyżka ( posiekany)
ser żółty 50 gram
sok z cytryny
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Czarniak ( dorsz) w sosie śmietanowo - majonezowym


Czarniaka lub dorsza pokroić na porcje i skropić sokiem z cytryny.
Śmietanę wymieszać z majonezem, musztardą i koprem. Doprawić do smaku pieprzem i solą.
Porcje ryby ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać przygotowanym sosem i wstawić do lodówki na co najmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 stopni i piec rybę pod przykryciem 25 minut. Pod koniec odkryć, na każdy kawałek położyć plasterek sera i zapiekać do lekkiego zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.03.2016 12:43
smaczny pomysł na rybę
norweska20 07.03.2016 11:09
smakowite zestawienie
ilka01 07.03.2016 09:39
pyszności :)
Habibi 07.03.2016 08:44
Czarniak to moja ulubiona rybka w zamian za tradycyjnego dorsza - chociaż to ten sam gatunek :)
Maridka19 07.03.2016 07:34
Pysznie i zdrowo :)
Krzysztof15 07.03.2016 06:18
pyszna rybka
jagoda5913 07.03.2016 00:19
pięknie wygląda
ada.la 06.03.2016 21:37
wygląda super
Madzai 06.03.2016 20:43
Musi być super :)
tobi1989 06.03.2016 20:24
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak