Czarne ciasto

Czarne ciasto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 1\\2szkl
  • margaryna

    30dag
  • cukier

    1 1\\2szkl
  • jajko

    5
  • woda

    1\\2szkl
  • kakao

    2łyżki
  • proszek do pieczenia

    2łyżeczki
  • polewa kakaowa

  • wiórki kokosowe

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Czarne ciasto

Margaryne,cukier,wode i kakao gotować około 5min.Odlać pół szkl na polewę .Resztę ochłodzić ,dodac makę wymieszana z proszkiem i żółtka wymieszać.Na końcu dodac pianę .Piec około 60min .Upieczone ciasto przełożyć kremem .Wierzch polać polewą i posypac wiórkami kokosowymi lub ozdobić migdałami albo połówkami orzechów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat