Cytrynowo-mleczne krówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 szklanka
  • cukier

    1 szklanka
  • cytryny

    2 sztuki
  • mleko w proszku

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cytrynowo-mleczne krówki foto
Cukier zalać mlekiem i zagotować.
Krok 2 - Cytrynowo-mleczne krówki foto
Gotować, cały czas mieszając, aż mleko przestanie się podnosić (kipieć) i zmieni kolor na kremowy.
Krok 3 - Cytrynowo-mleczne krówki foto
Zdjąć z ognia, wsypać szklankę mleka w proszku i wymieszać. Dodać sok wyciśnięty z dwóch cytryn i resztę mleka w proszku, wymieszać. Foremki do pralinek posmarować lekko olejem. Foremki wypełnić masą.
Krok 4 - Cytrynowo-mleczne krówki foto
Schładzać w lodówce kilka godzin. Schłodzone krówki delikatnie wyjąć z foremek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sroczka 17.10.2012 21:14
Jakie śliczne misiaczki. Pewnie były przepyszne.
Cukiereczek13 30.07.2012 12:33
pycha :) muszę zrobić takie ;)
radosna29 07.03.2012 10:45
fajne dla dzieci
Weronika_eM 10.12.2011 14:42
pyszne słodkości
Misiabe 25.11.2011 15:38
misiowo mi się zrobiło :)
Marlena/Kinia 24.11.2011 21:42
oj, pyszne te misie, szczerze polecam!
sylwia / sytofala 24.11.2011 19:05
szkoda , że nie mam w domu mleka w proszku :(
Anna146 24.11.2011 17:33
oryginalne
BernadettaP 24.11.2011 15:11
Ależ te misie słodkie:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat