Cytrynowiec z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • budyń śmietankowy

    2 szt
  • woda

    2 szkl
  • cukier

    1 szkl
  • galaretka cytrynowa

    2 szt
  • margaryna

    1 kostka
  • jajko

    2 szt
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    0,5 l
  • cukier puder

    0,5 szkl
  • Żelatyna wieprzowa Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa cytrynowa
Zagotowac szklanke wody ze szklanka cukru w drugiej szklance wymieszac budynie wlac do gotującej się wody i ugotowac budyn zestawic z ognia wsypac galaretki i wymieszac wystudzic utrzec margaryne z dwoma zoltkami dodac budyn piane z 2 jajek i zmiksowac
masa śmietankowa
Kremowke ubic na sztywno dodac cukier i rozpuszczona żelatynę w ½ szklanki wody
Przełożenie ciast:Biszkopt,następnie masa cytrynowa,masa śmietankowa i biszkopt

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kriko 10.10.2012 09:17
pyszne
Krzysztof15 06.09.2012 07:56
super
misia53 14.03.2012 11:28
moje smaki
Ilona15 03.01.2012 15:29
ciasto super, zwłaszcza, że uwielbiam dodatek cytryny w sumie do wszystkiego
Natalia/tubisiek 22.12.2011 20:49
ja też bardzo je lubię :)
bami 28.11.2011 18:04
To coś dla mnie - uwielbiam ciasta z cytrynową nutą :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat