Cytrynowe risotto (Molwa)

Cytrynowe risotto (Molwa)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szklanka
  • cebula

    1 sztuka
  • cytryna

    1 sztuka
  • olej roślinny

    4 łyżki
  • wywar warzywny

    800 ml
  • molwa

    1 filet
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Cytrynowe risotto (Molwa)

Cebulkę drobno pokrój i zeszklij na oliwie. Ryż wsyp na patelnię i przypraż go aż będzie biały. Dodaj wywar i duś do miękkości pod przykryciem. Zetrzyj skórkę z cytryny na małych oczkach tarki. Do gotowego ryżu dodaj skórkę z cytryny i sok z 1/3.

Podałam z rybą pokrojoną w 3cm paski usmażone krótko na maśle. Idealna kompozycja smaków:)

Molwa (ryba morska z rodziny dorszowatych) to pyszne białe mięso, nie tak intensywne w zapachu jak dorsz, ale równie mięsiste kawałki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Klausia 31.12.2012 15:14
nigdy czegoś takie nie jadłam :)
annagebalska 15.12.2012 09:33
ciekawy pomysł
Magda60 05.12.2012 22:11
swietne
alaaa 24.02.2012 17:48
danie wygląda bardzo smacznie
Emilia22 24.02.2012 17:14
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat