Cytrynowa zupa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    50 dag
  • cytryna

    3
  • ryż

    1 szklanka
  • pietruszka

    1
  • marchewka

    1
  • seler

    1
  • por

    1/2
  • sól

  • pieprz

  • ziele angielskie

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • bulion warzywny

    2 szklanki
  • jajko

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż gotujemy do miękkości. Dwie szklanki bulionu plus jedną szklankę wody i umyte mięso wołowe gotujemy razem. Marchewkę, pietruszkę, por oraz seler myjemy, obieramy i dodajemy do gotującego się bulionu z mięsem. Zupę doprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz zielem angielskim i liściem laurowym. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do nich żółtka, a później dodać sok wyciśnięty z cytryny oraz startą skórkę. Ugotowaną zupę odcedzamy, a później dodajemy do niej zrobioną masę cytrynową.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 23.03.2012 15:32
super
radosna29 28.01.2012 15:59
pychotka
gosia47-47 29.11.2011 08:03
ekstra
Kamila/kami007 28.11.2011 16:25
ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat