Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynowa pierś z kurczaka z brokułami
Olej rozgrzewamy na patelni, podsmażamy na nim kawałki kurczaka. Zdejmujemy kurczaka z patelni, przekładamy na talerz, zaś na tą samą patelnię wrzucamy czosnek oraz po chwili wlewamy 1 szklankę bulionu. Doprowadzamy bulion do wrzenia, po czym wrzucamy do niego różyczki brokuł i gotujemy około minuty.
W tym czasie pozostałe pół szklanki bulionu mieszamy w kubku z 1/2 łyżki mąki. Wlewamy to na patelnię, doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień, przykrywamy pokrywką i gotujemy jeszcze chwilę, az do miękkości brokuł i lekkiego zgęstnienia sosu. Kurczaka mieszamy ze startą skórką cytrynową, dodajemy do sosu i brokuł, mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy sok z cytryny, mieszamy. Podajemy na ciepło.