Cynamonowe romby

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 sztuka
  • jabłka

    3 sztki
  • cynamon Prymat

    1 łyżka
  • miód

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cynamonowe romby foto
Ciasto rozwałkowujemy i kroimy na duże kwadraty.
Krok 2 - Cynamonowe romby foto
Jabłka kroimy w kostke i mieszamy z cynamonem i miodem.
Krok 3 - Cynamonowe romby foto
Na każdym kwadracie układamy ok 2 łyżki farszu z jabłek.
Krok 4 - Cynamonowe romby foto
Kwadraty sklejamy tak, aby nic nie wystawało. Układamy na blaszce wysmarowanej tłuszczem i wkładamy do piekarnika na 180 stopni tak na 20 minut.
Krok 5 - Cynamonowe romby foto
Gotowe układamy na ładnym talerzyku i czekamy do ostygniecia, bo jabłka są bardzo gorące.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (21)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 06.02.2014 08:41
szybkie i smaczne
izapozdro 22.11.2013 11:06
mniam, wyglądają pysznie :)
Magda60 20.11.2013 17:36
super przepis
pestka 29.10.2013 09:06
świetny deser
MagdaXXX 16.10.2013 11:32
mniam super
Klausia 02.08.2013 19:51
też takie robię, nasze ulubione :)
olkaaa 19.07.2013 07:34
też takie robię
Ewelina38 18.03.2013 17:21
uwielbiam takie sakiewki, a jak już w nich jest jabłko i cynamon to po prostu paluszki lizać :)
ajres 13.02.2013 12:00
smakowite
Kasia36 10.02.2013 18:13
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat