Cynamonowe racuchy z bananami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • zsiadłe mleko

    2 szkl
  • mąka pszenna

    2 szkl
  • cukier

    1 łyżka
  • Cynamon mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • banan

    2 szt
  • Soda oczyszczona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cynamonowe racuchy z bananami foto
Do miski wlać mleko, dodać sodę, jajko, cukier, sól, wymieszać.
Krok 2 - Cynamonowe racuchy z bananami foto
Następnie wsypać przesianą mąkę, cynamon, zamieszać
Krok 3 - Cynamonowe racuchy z bananami foto
Banany obrać ze skórki, pokroić w plasterki, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.
Krok 4 - Cynamonowe racuchy z bananami foto
Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Krok 5 - Cynamonowe racuchy z bananami foto
Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 24.10.2012 07:57
bardzo smaczne
Jastinka 22.10.2012 20:49
super
manaika 02.09.2012 20:41
super!
Katarzyna59 21.08.2012 20:05
lubię
edyta44 20.08.2012 17:55
super
Barbara/zuza22_85 09.08.2012 14:56
pyszne
polly66 05.08.2012 10:31
nie przepadam za zsiadłym mlekiem ale takie placuszki bym z chęcią spróbowała
reniatka 25.07.2012 10:06
mniam
tomek18 24.07.2012 17:29
uwielbiam
caralajna 24.07.2012 09:16
fajne za zsiadłym mleku :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat