Przepis i sposób przygotowania na: Cynamonowa niespodzianka
Wiśnie i brzoskwinie osączyć na sicie. Żelatynę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Jogurt, sok z cytryny, cukier i cukier waniliowy wymieszać. żelatynę wymieszać z 4 łyżkami masy jogurtowej, a następnie połączyć z całością masy.Dodać osączone owoce.
Ubić 200g śmietany. Gdy tylko masa jogurtowa z owocami zacznie gęstnieć, dodać śmietanę. Wyłożyć jogurtowo-śmietanową masę na kruchy spód, wyrównać powierzchnię. Wstawić ciasto na 3 godziny do lodówki.
Po 3 godzinach pozostałe 200g śmietany ubić ze śmietan-fixem, przełożyć do szprycy cukierniczej z okrągłą końcówką. Wyciśnąć na wierzchu ciasta kulki z bitej śmietany (można ozdobić według własnych upodobań), posypać cynamonem i ozdobić cynamonowym musli.