Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cynaderki duszone z purée z marchewki Tomka Jakubiaka

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynaderki
1 kg
Liść laurowy suszony Prymat
Sklep Prymat
kalafior
1 szt.
pepperoni
1 zielona
cebula dymka ze szczypiorkiem
1 pęczek
czosnek
5 ząbków
olej rzepakowy
1 łyżka
Gorczyca biała cała Prymat
1 łyżeczka
koncentrat pomidorowy
2 łyżki
woda
1 szklanka
marchewka
1 pęczek
masło
1/2 szklanki
cukier brązowy
1 szczypta
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
śmietana kremówka
3 łyżki
kurkuma
Sklep Prymat
trybula
sok z cytryny
1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cynaderki duszone z purée z marchewki Tomka Jakubiaka

Tomek Jakubiak poleca:
Cynadreki oczyść, dokładnie wypłucz i gotuj przez 30 minut z liśćmi laurowymi.
Kalafiora, paprykę, cebulę dymkę ze szczypiorem i cynaderki pokrój na mniejsze kawałki.
Na oleju przysmaż kalafior. Dopraw gorczycą. Dodaj całe ząbki czosnku, paprykę, cebulki i cynaderki. Wszystko zalej koncentratem i wodą. Dodaj listek laurowy. Przykryj i duś, aż cynaderki będą miękkie i będą rozpływać się w ustach. Do gotowych cynaderek dorzuć świeży szczypior.

Przygotuj puree. Marchewki obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Przysmaż je na klarowanym maśle. Dodaj szczyptę brązowego cukru. Podsmaż chwilę i przełóż do blendera. Zmiksuj je ze śmietaną. Dopraw kurkumą, solą, pieprzem, trybulą i sokiem z cytryny.

Cynaderki podawaj z puree z marchewki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak