Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cycki, pancetta i mozzarella

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 3 szt
mozzarella 125 g
bazylia
pancetta 12 plastrów
sól do smaku
pieprz
mozarella 100 (w kawałku)

Przepis i sposób przygotowania na: Cycki, pancetta i mozzarella

Kroki postępowania

1
Każdą pierś z kurczaka przekroić na pół. Opłukać i osuszyć. Połówki posypać solą i pieprzem. Przekroić (tak jak bułkę , lub całkowicie na jeden płat). Środek posypać bazylią suszoną. U mnie tak około 1/2 łyżeczki na porcję mięsa. Można użyć bazylii świeżej. Mozzarellę odsączyć z zalewy i pokroić w plastry. Ja użyłam mini płatków mozzarelli.Układać na mięsie i składać na pół.
Krok 1 - Cycki, pancetta i mozzarella foto
2
Następnie obwinąć dwoma plastrami pancetty . Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 2 - Cycki, pancetta i mozzarella foto
3
Zapiekać 30 minut w temp 160 stopni. Po tym czasie, każdy kawałek mięsa posypać odrobina mozzarelli żółtej tartej i zapiekać jeszcze 5 minut. Smacznego:)
Krok 3 - Cycki, pancetta i mozzarella foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 11.02.2013 07:48
bardzo fajny przepis
w mojej kuchni 10.02.2013 22:40
moje serowe smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak