ćwikła anny

ćwikła anny

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • buraki

    1 kg
  • ocet

  • sól

  • kminek

    1 dag
  • chrzan

    3 łyżki
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Oczyścić buraki, ugotować, odcedzić, ostudzić. Rozprowadzić ocet wodą tak, aby nie był zbyt ostry. Opłukać kminek. Buraki obrać ze skórki, zetrzeć na szatkownicy, wymieszać w misce ze wszystkimi składnikami, dodać sól, cukier.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat