K&J

ćwiartka kurczaka w miodzie i oregano

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka kurczaka

    500 g
  • miód

    5 łyżek
  • olej

    5 łyżek
  • oregano

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ćwiartkę kurczaka (lub inne części) umieszczamy w naczyniu do pieczenia. Kurczaka zalewamy olejem i miodem (proporcje: na jedna łyżkę oleju dajemy 1 łyżkę miodu). Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temp. 160 stopni. Następnie wyciągamy kurczaka posypujemy go oregano i znów pieczemy przez 30 minut w temp. 160 stopni. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Aneta41 25.08.2012 18:45
bardzo mi odpowiada białe mięso z ziołami i miodem
Pietruszka 17.08.2012 12:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat