Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwiartka kurczaka w miodzie i oregano

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartka kurczaka 500 g
miód 5 łyżek
olej 5 łyżek
oregano

Przepis i sposób przygotowania na: ćwiartka kurczaka w miodzie i oregano

ćwiartkę kurczaka (lub inne części) umieszczamy w naczyniu do pieczenia. Kurczaka zalewamy olejem i miodem (proporcje: na jedna łyżkę oleju dajemy 1 łyżkę miodu). Pieczemy w piekarniku przez 20 minut w temp. 160 stopni. Następnie wyciągamy kurczaka posypujemy go oregano i znów pieczemy przez 30 minut w temp. 160 stopni. Smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 25.08.2012 18:45
bardzo mi odpowiada białe mięso z ziołami i miodem
Pietruszka 17.08.2012 12:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak