Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ćwiartka z kurczaka 2
sól do smaku
sos sojowy 5 łyżek
pomarańcza 1

Przepis i sposób przygotowania na: Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami

Kroki postępowania

1
Ćwiartki z kurczaka pozbywamy skóry. W tym celu nacinamy na początku nóżki skórę.
Krok 1 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto
2
Nacięta skórę ściągamy zaczynając od udka dochodząc, aż do nóżki.
Krok 2 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto
3
Następnie trybujemy otrzymane ćwiartki. Z mięsa wycinamy wszelkie ścięgna i inne niedoskonałości. Następnie kroimy w drobniutką kosteczkę. Posypujemy solą oraz sosem sojowym. Mieszamy i odstawiamy do lodówki na 2 godziny.
Krok 3 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto
4
Z pomarańczy wybieramy sam miąższ.
Krok 4 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto
5
Kroimy drobno i dodajemy do mięsa. Mieszamy.
Krok 5 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto
6
Tak przygotowany farsz nakładamy do skórek z ćwiartki kurczaka. Z wierzchu solimy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180°C.
Krok 6 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto
7
Pieczemy około 20-30 minut, do zarumienienia skóry.
Krok 7 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto
8
Podałem z ugotowanym dzikim ryżem. Smacznego.
Krok 8 - Ćwiartka kurczaka faszerowana pomarańczami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.03.2013 07:38
fantastyczny smak
Grażyna13 27.02.2013 22:10
Dodatek pomarańczy znacznie wzbogaciła smak :)
ewelinapac 23.02.2013 21:36
super
aginaa 23.02.2013 20:29
pyszne
MAR3STA 23.02.2013 19:26
świetnie opisany i smaczny przepis
Piter 31 23.02.2013 08:49
Extra.
Beatris 22.02.2013 23:27
Oryginalny przepis, nietypowe połączenie. A ja bardzo lubię nietypowe połączenia i dlatego przepis polecam.
Ewa6274879 22.02.2013 22:44
trochę się trzeba napracować podczas przygotowania, ale dla efektu końcowego warto :)
Katarzyna/kate1980 22.02.2013 22:41
przepis godny wypróbowania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak