Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z dorsza i pomidorów

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Marynata

oliwa 2 łyżki
ząbki czosnku 4 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
sól

Składniki

filet z dorsza 1 kg
olej 2 łyżki
cebula 2 szt
ząbki czosnku 2 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
pomidory krojone z puszki 3 szt (po 400)
bulion warzywny 500 ml
oliwki czarne Smak 300 g
papryka 4 strąki (kolorowa)
ziemniaki 5 szt
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z dorsza i pomidorów

Wszystkie składniki marynaty połączyłem, wymieszałem z filetami dorsza. Odstawiłem do lodówki.
W głębokiej patelni rozgrzałem olej, zeszkliłem posiekane cebule i czosnek. Dodałem curry i mielona paprykę. Smażyłem, aż intensywnie zapachniało. Wrzuciłem pomidory, bulion, osączone oliwki, wymieszałem, dusiłem ok. 10 min. Następnie dodałem pokrojone w grube paski papryki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Dusiłem jeszcze 15 minut, po tym czasie włożyłem dorsza w marynacie i dusiłem jeszcze ok. 7 minut. Delikatnie wymieszałem, doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AZgotuj 02.09.2016 10:57
cudowne jedzenie :)
bietka 02.09.2016 09:53
smaczne jedzonko : )
Malinka 02.09.2016 09:14
I smacznie, i kolorowo! Super!
2milutka 02.09.2016 09:04
porywam cały talerz tej potrawy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak