cukrowe galaretki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żelujący cukier

    1 kg
  • sok owocowy

    1/2 l
  • cukier

    do obtoczenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do soku dodać cukier żelujący i mieszać do jego rozpuszczenia, gotować 10 minut
Gęsty sok wlać do płaskiego naczy­nia, przykryć deseczką i odstawić na 2 dni.
Galaretkę pokroić w kwadraciki obtoczyć w cukrze krysztale i dać do wysuszenia , aż nie będzie się kleiła .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 04.02.2013 12:20
super
Adam/ZUB3R 01.02.2013 12:13
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat