cukiniowo-tuńczykowe tortille

cukiniowo-tuńczykowe tortille

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    250 g
  • tortilla

    4
  • ząbki czosnku

    2
  • chili w proszku

    1 łyżeczka
  • kmin rzymski

    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy

    do smażenia
  • keczup pikantny

    do smarowania
  • tuńczyk w sosie własnym

    2 puszki
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
Cukinię umyj, osusz a następnie pokój w średnie kawałki. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć pokrojoną cukinię- smaż chwilę.
Krok 2 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
Do cukinii dodaj cebulę pokrojona w piórka, czosnek przeciśnięty przez praskę i przyprawy, smaż jeszcze chwilkę, aż cebula się "złamie".
Krok 3 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
Przełóż cukinię do miski z odsączonym wcześniej tuńczykiem, wszystko razem wymieszaj, ewentualnie jeszcze dopraw solą.
Krok 4 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
Na rozgrzanej suchej patelni podgrzej tortille po minucie na każdą ze stron. Każdy placek posmaruj keczupem, nałóż tuńczyka i zwijaj ciasno tortille. Smaż je na pozostałym oleju do zbrązowienia się tortilli.
Krok 5 - cukiniowo-tuńczykowe tortille foto
Podawaj z ostrym keczupem lub sosem taco. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Krystyna32

28.02.2014 07:35
apetyczne !!!

RenataZ-et

11.02.2014 20:25
rewelacyjny pomysł

gosia1988

26.12.2013 11:40
smakowicie wygląda :)

Ania67

16.09.2013 08:53
Ciekawe połączenie

Pyszota

01.08.2013 00:13
pyszne danie

owca441

31.07.2013 21:21
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat