Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe zapiekanki

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
pieczarki 15-20 dag
cebula 1 szt
sól
olej do smażenia
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe zapiekanki

Cukinię przekroić wzdłuż, usunąć miąższ oraz pestki. Włożyć do piekarnika i zapiekać ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połówki cukini napełnić farszem, posypać startym serem. Zapiekać do momentu aż ser rozpuści się.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 27.01.2014 19:43
wspaniały pomysł
caralajna 25.07.2013 07:11
lubię takie
kate.500 19.06.2013 08:22
pyszne jedzonko
msmors 16.02.2013 11:33
dobre
olkaaa 06.01.2013 12:51
uwielbiam cukinię
magduś83 09.11.2012 23:16
fajne
Elżbieta17 23.10.2012 16:23
fajne połączenie:)
alaaa 30.09.2012 18:40
z pieczarkami nie próbowałam,,ciekawe
rjustysia 12.09.2012 10:56
z cukinią jeszcze nie jadłam, spróbuję :)
halina17 19.08.2012 17:33
Dobra zapiekanka.
Zdzisław 19.08.2012 16:07
lubię takie cukinie
barbara11561 19.08.2012 12:18
przepyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak