Cukiniowe zapiekanki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • pieczarki

    15-20 dag
  • cebula

    1 szt
  • sól

  • olej do smażenia

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię przekroić wzdłuż, usunąć miąższ oraz pestki. Włożyć do piekarnika i zapiekać ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Cebulę i pieczarki pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Połówki cukini napełnić farszem, posypać startym serem. Zapiekać do momentu aż ser rozpuści się.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 27.01.2014 19:43
wspaniały pomysł
caralajna 25.07.2013 07:11
lubię takie
kate.500 19.06.2013 08:22
pyszne jedzonko
msmors 16.02.2013 11:33
dobre
olkaaa 06.01.2013 12:51
uwielbiam cukinię
magduś83 09.11.2012 23:16
fajne
Elżbieta17 23.10.2012 16:23
fajne połączenie:)
alaaa 30.09.2012 18:40
z pieczarkami nie próbowałam,,ciekawe
rjustysia 12.09.2012 10:56
z cukinią jeszcze nie jadłam, spróbuję :)
halina17 19.08.2012 17:33
Dobra zapiekanka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat