Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Cukiniowe roladki z kaszą i mięsem z sałatką z sezonowych warzyw

5.0
(8)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Smaczne roladki z kasza i mięsem podane z sezonowymi warzywami.

Składniki:

ROLADKI:

kasza jęczmienna
0.5 szklanki
masło
1 łyżeczka
woda
2 szklanki
mięso mielone
40 dag
cebula
1 szt.
czosnek
2 ząbki
jajko
1 szt.
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
cukinia
2 szt.
sól
2 szczypty
Sklep Prymat
pieprz
2 szczypty
Sklep Prymat

SAŁATKA Z SEZONOWYCH WARZYW:

cukinia
1 szt.
pomidorki koktajlowe
10 szt.
oliwki
5 szt.
nasiona granatu
5 łyżek
papryka żółta
0.5 szt.
sól
1 szczypta
Sklep Prymat
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
tartego żółtego sera
2 łyżki
oliwa
2 łyżki
oregano
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe roladki z kaszą i mięsem z sałatką z sezonowych warzyw

ROLADKI:
1. Kasze podsmażyć na maśle. Zalać wodą, tak aby jej było ok. 2 cm, ponad kaszą. Ugotować i wystudzić.
2. Mięso mielone wymieszać z posiekaną cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, jajkiem, bułka tartą i kaszą. Doprawić solą i pieprzem.
3. Cukinie pokroić wzdłuż w długie, cienkie plastry.
4. Na każdym plastrze położyć farsz i zwinąć w rulony. Spiąć wykałaczkami. Ułożyć na sicie do gotowania na parze i wstawić nad gorąca kąpiel wodną. Gotować na parze ok. 30-40 min.

SAŁATKA:
5. Cukinie pokroić w długie cienkie wstążki. Wstawić do wrzątku na ok. 1 min. a następnie odcedzić i przelać lodowatą wodą.
6. Pomidorki i oliwki pokroić na połówki. Paprykę pokroić w drobną kostkę
7. Wymieszać cukinię z pomidorkami, oliwkami, ziarnami granatu i papryką.
8. Polać oliwą z oliwek, posypać solą, pieprzem, serem i oregano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak