Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe łódki

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2
mięso mielone 20 dag
cebula 1
ząbki czosnku 2
pomidory w puszce 1
sól
pieprz
olej
ser żółty 4 plastry
keczup

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe łódki

Cukinię myjemy, przekrawamy wzdłuż i łyżką wydrążamy miąższ. Cukinię blanszujemy 5 min w gorącej wodzie i osuszamy. Miąższ kroimy na drobno. Mięso mielone łączymy z pomidorami, miąższem, czosnkiem, pokrojoną cebulą. Dusimy na patelni, aż nadmiar płynu odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem.
Porcje masy nakładamy do wydrążonych cukini i przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Pieczemy ok. 30 min w 180 st. 5 min przed końcem układamy paski sera. Polewamy keczupem i dekorujemy natką.
Danie można podawać samodzielnie lub z ryżem i dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 12.11.2013 23:48
piękne i kolorowe
Jadwiga/Jaga85 02.11.2013 16:58
Jak pięknie podane!!
dodi 02.11.2013 14:26
muszę zrobić
Olga_SK 02.11.2013 13:54
Cukinię wielbię pod każdą postacią :)
gosia561 02.11.2013 13:46
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak