Cukiniowe "Hot dogi".

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    3 szt
  • parówki

    3 szt
  • pomidory

    2 szt
  • zioła świeże lub prowansalskie

  • sól, pieprz

  • oliwa

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie sparzyć ,odciąć końce i wydrążyć tunel .Posypać środek przyprawami i ziołami.
W tunel włożyć parówki. Można je przekroić na połowę ,wtedy łatwiej się wsuną.
Dno naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą ,posypać ziołami i ułożyć nasze "Hot dogi".
Obok ułożyć ćwiartki pomidorów ,posypane przyprawami.
Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.180stop.około 15min.
Jeszcze ciekawiej będą smakowały ,jeżeli upieczemy je na grillu ogrodowym .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
AnielskaSlodycz 04.02.2014 17:18
ciekawy pomysł
Smaczna_B 08.10.2013 17:01
o , ten przepis zasługuje na uznanie , fajny pomysl
ao_12 01.10.2013 23:51
super wygląda :)
Barbara13 01.10.2013 21:29
Bardzo intrygujący przepis
migotka28 01.10.2013 20:59
fajny pomysł
Pomocnik 01.10.2013 20:35
Fajnie podane :)
Pyszota 01.10.2013 20:30
oryginalny pomysł
kriko 01.10.2013 20:29
super pomysł
Ania321 01.10.2013 20:06
fajny pomysł :):)
Krzysztof15 01.10.2013 19:59
super wyglada

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat