Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia z miętą i szałwią

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt.
papryczka chili 1/2 szt.
oliwa 1/2 łyżka
czosnek 3 ząbki
mięta 10 listków
szałwia 10 listków
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia z miętą i szałwią

Kroki postępowania

1
Na oliwie z oliwek na rozgrzanej patelni podsmażamy czosnek przeciśnięty przez praskę.
Krok 1 - Cukinia z miętą i szałwią foto
2
Dodajemy pokrojoną w cieniutkie plasterki cukinię. Następnie siekamy zioła i również dodajemy na patelnię. Można ziołą porwać w dłoniach.
Krok 2 - Cukinia z miętą i szałwią foto
3
Podsmażamy ciągle mieszając. Dodajemy posiekaną papryczkę chili. Jeśli lubimy ostre i mocno pikantne dania można dać całą.
Na koniec solimy odrobinę i pieprzymy do smaku.

Doskonale sprawuje się jako dodatek do mięsa.

Smacznego :)
Krok 3 - Cukinia z miętą i szałwią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 06.02.2014 12:37
ciekawe :)
stokrotka 30.08.2013 16:54
takiej cukinii jeszcze nie próbowałam
Mniam 30.08.2013 15:51
Fajny pomysł na cukinię.
Szefowica 30.08.2013 15:25
Uwielbiam cukinię, warto spróbować
Bernadeta1 30.08.2013 14:35
wygląda apetycznie, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak