Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1
  • ser gorgonzola

    100 g
  • sól

    do smaku
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • miód

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem foto
Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i chwilkę dusimy cukinię dodając odrobinę soli.
Krok 2 - Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem foto
Ser gorgonzola kroimy w mniejszą kostkę.
Krok 3 - Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem foto
Na talerz wykładamy gorącą cukinię (aby ser się rozpuścił).
Krok 4 - Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem foto
Z octu balsamicznego i miodu przygotowujemy sos, który doprawiamy solą i cayenne do smaku. Cukinię oprószamy pokrojonym serem i polewamy przygotowanym sosem.
Krok 5 - Cukinia z gorgonzolą i miodowym sosem foto
Całość podajemy ze świeżym pieczywem na talerzu lub można nałożyć po prostu porcyjkę na chleb z masłem.
Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Sarenka 15.06.2013 11:53
Fajne i pomysłowe.
ajres 29.09.2012 15:21
rewelacja
PaniMISIOWA 24.08.2012 17:44
BARDZO ORYGINALNE

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat