Cukinia w panierce

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt młodej
  • jajko

    3 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • Czosnek suszony Prymat

  • sól i pieprz

  • olej

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinia jeśli jest starsza to obieramy ją ze skórki. Młodziutkie cukinie tylko myjemy i osuszamy. Kroimy je w plastry o 1 - 1 1/2 cm szerokości.
Każdy krążek oprószamy pieprzem( można też czosnkiem granulowanym).
Jajko wybijamy do miski dodajemy trochę soli albo przyprawy uniwersalnej i roztrzepujemy.
Do drugiej wsypujemy bułkę tartą.
Krążki cukinii panierujemy w jajku, bułce tartej i smażymy na rumiano.
Osączamy na papierowym ręczniku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
katarzynka455 20.07.2017 09:37
Potwierdzam ze pyszne:)
katarzynka455 20.07.2017 09:35
Martynko u nas też i szyscy bardzo lubią:)
Marta1986 19.07.2017 23:26
pysznosci mniam
SzczyptaChili 19.07.2017 22:07
Obowiązkowa , letnia przekąska :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat