Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w panierce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
Sól czosnkowa jodowana Prymat
pieprz
jajko 1 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w panierce

Cukinię obrać, pokroić w plastry o średnicy ok. 1 cm. Wodę zagotować z niewielką ilością soli i wrzucić plastry cukinii. Gdy woda wraz z cukinią się zagotuje, wyjąć cukinię i pozostawić do wystudzenia. Przygotować składniki do panierki:mąkę, bułkę tartą oraz jajko roztrzepać z solą czosnkową o raz pieprzem. Plastry cukinii panierować w mące, później roztrzepanym jajku a na końcu w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Usmażone krążki cukinii odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowych ręczniczkach i podawać na ciepło np. z sosem czosnkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ppaulina 14.09.2014 12:15
często króluje u nas taka cukinia na stole.
JOANNA16 03.09.2014 15:08
pycha, lubię))
gusia1000 02.09.2014 00:36
Jest pyszna.
Anna20 31.08.2014 20:19
też tak robię, bardzo smaczne :)
Konczi 31.08.2014 20:00
bardzo lubię taką cukinię
Noruas 31.08.2014 19:58
lubię takie dania :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak