cukinia w otrębach pszennych

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 sztuka
  • jajko

    1 sztuka
  • otręby pszenne

    1 szklanka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • olej

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię myjemy, kroimy na krążki ok 1,5cm. Obtaczamy je w rozbełtanym jajku z solą i pieprzem, następnie w otrębach pszennych. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dorota59 01.11.2013 12:53
takiej nie jadłam
adelajda 17.09.2013 11:31
smaczny przepis :)
Pyszota 28.08.2013 21:12
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat