Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia w cieście cebulowym

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 2 szt
mąka 3/4 szklanki
mleko 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
jaja 2 szt
pieprz
olej do smażenia
zupa cebulowa 1/2 paczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia w cieście cebulowym

Cukinie kroimy w plastry grubości około 1 cm- przyprawiamy Kucharkiem i pieprzem- odstawiamy na jakiś czas.
Jajka rozmącamy z maka i mlekiem- dodajemy zupę cebulowa- dokładnie mieszamy.
Plastry cukinii zanurzamy w cieście- kładziemy na rozgrzany olej- smażymy z obu stron na rumiano.
Wykładamy na ręczniki papierowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paula191919 23.08.2014 19:25
Szkoda, że mi nie wyszły takie same jak tobie ; ((
paula191919 18.08.2014 18:34
Jutro zrobię je sama :D
Iwusia 18.05.2014 23:57
bardzo ciekawe połączenie
m1monika 25.09.2013 14:13
mi smakuje :-)
Jadwiga/Jaga85 24.09.2013 20:05
Super przepis!!
Ania321 24.09.2013 18:31
to musi być pyszne :)
WiktoriaGotuje 24.09.2013 18:23
Wyglądają bardzo ładnie
sanielcia 24.09.2013 17:29
Bardzo fajny pomysł
sylwia_mc 24.09.2013 17:29
Ależ one świetnie wyglądają
adelajda 24.09.2013 17:06
Super pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak