Cukinia po włosku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 szt
  • majonez

    2 łyżki
  • pietruszka zielona

    2-3 łyżki
  • jaja na twardo

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię umyć i wrzucić na wrzącą lekko osoloną wodę.Gotować ok. 5 minut.Ugotowane cukinie przekroić wzdłuż na pół i łyżką wydrążyć środek.Ugotowane na twardo jajka rozdrobnić widelcem i wymieszać z majonezem.Dodać drobno posiekaną pietruszkę i przyprawić do smaku solą i pieprzem.Tak przygotowaną pastą wypełnić cukinie.Zamiast pietruszki, można dodać koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 10.12.2013 08:11
smaczna cukinia
Łukasz15 05.11.2013 07:24
Pyszna kolacja
Motorek 16.06.2013 12:22
fajny sposób na smaczną kolację
Krystyna32 14.09.2012 09:01
extra
Wacław 14.06.2012 11:34
fajny pomysł !
MAŁY 30.08.2011 12:10
łatwo i pomysłowo
smakoszek 15.08.2011 17:40
musi być dobre
kate.500 10.08.2011 08:01
pycha
Justa32 03.08.2011 23:02
smaczne
RenataZ-et 25.06.2011 22:57
ciekawe-podoba mi sie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat