Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wątróbki z kurczaka

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • ryż

    10 dag
  • cukinia

    1 szt
  • pomidory

    2 szt
  • fasolka szaragowa

    10 dag
  • masło

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • majeranek

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem foto
Na rozgrzanym maśle z olejem podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojoną w kostkę wątróbkę.
Krok 2 - Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem foto
Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki, usunąć nasiona a miąższ pokroić w kostkę. Fasolkę szparagową ugotować w wodzie z dodatkiem soli, odcedzić, pokroić na kawałki.Do podsmażonej wątróbki dodać pokrojone pomidory, ryż, fasolkę, doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym, majerankiem. Wymieszać, smażyć przez 2-3 minuty.
Krok 3 - Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem foto
Cukinię pokroić na 4 cm krążki, wydrążyć miąższ do 3/4 wysokości, oprószyć solą i pieprzem.
Krok 4 - Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem foto
Krążki cukinii napełnić farszem. W rondlu zagotować 2 szklanki wody z kostką rosołową, włożyć krążki cukinii napełnione farszem, gotować pod przykryciem do miękkości cukinii.
Krok 5 - Cukinia nadziewana wątróbkami i ryżem foto
Cukinię faszerowaną podawać samą, z sosem lub ketchupem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
olkaaa 04.10.2013 07:49
uwielbiam cukinię
malina 03.10.2013 09:59
bardzo smaczne
Katarzyna/kate1980 30.09.2013 22:28
nigdy nie łączyłam warzyw z wątróbką koniecznie muszę wypróbować
sylwia_mc 29.09.2013 06:26
potwierdzam!
Mniam 29.09.2013 00:06
Świetny pomysł na nadzienie do cukinii.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat