Cukinia marynowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koper

    gałązki
  • pietruszka zielona

    gałązki
  • Pieprz kolorowy ziarnisty Prymat

    1 torebka
  • Zalewa:

  • woda

    1.1/2 litra
  • ocet 10 %

    1 szklanka
  • cukier

    3.1/2 łyżki
  • sól

    1.1/2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umytą cukinię bez obierania kroimy w cienkie plasterki (cukinia musi być młoda i jeszcze cienka z małymi gniazdami nasiennymi) i układamy w słoikach, dodajemy po kilka ziarenek kolorowego pieprzu, koper i pietruszkę w całości po 2-3 gałązki.
Składniki zalewy gotujemy i zimną zalewamy słoiki, gotujemy do 3 min od zagotowania wody.
Dłuższe gotowanie spowoduje że cukinia za bardzo zmięknie.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Mariusz10 30.08.2011 18:54
super!
Ewa104 10.07.2011 21:58
Nie robiłam cukinii w ten sposób.Spróbuję!
MAR3STA 28.06.2011 21:01
ciekawe jak smakuje, na pewno wypróbuję;)
ewasylwia 21.05.2011 10:45
przepis ciekawy napewno zrobię
szyba 20.05.2011 18:13
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat