Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia grillowana z wkładką.

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1 szt
kozi ser 1 szt
filety anchovies 1 puszka
pomidory 2 szt
cebula 1 szt
parmezan 3 dag
sól, pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia grillowana z wkładką.

Cukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić.
Sos cukiniowo - pomidorowy.
Pierwszy i ostatni plaster razem ze skórką pokroić i przesmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą .
Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić ,połączyć z przesmażoną cukinią i cebulą.
Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować.
Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .
Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asiatok 25.07.2016 23:48
wygląda świetnie
IZABELA29 06.03.2014 08:32
zdrowa propozycja
agnieszka214 25.11.2013 08:17
bardzko ładnie i kolorowo
pati100015 04.10.2013 21:13
danie ślicznie zaprezentowane!
eMMe 02.10.2013 11:52
Wyglądają super i na pewno tak też smakują:)
Barbara13 02.10.2013 09:53
Bardzo ciekawa opcja dla cukini
Ola1984 02.10.2013 09:39
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, miałam przyjemność próbować takich roladek ale bez anchois :) Pysznie.
sylwia_mc 02.10.2013 09:13
piękne podanie
Aga-25 02.10.2013 08:38
ale pyszne to
Agnieszka-87-25 02.10.2013 08:32
pięknie udekorowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak