Cukinia grillowana z wkładką.

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • kozi ser

    1 szt
  • filety anchovies

    1 puszka
  • pomidory

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • parmezan

    3 dag
  • sól, pieprz

  • oliwa

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinię pokroić wzdłuż na plastry i posolić.
Sos cukiniowo - pomidorowy.
Pierwszy i ostatni plaster razem ze skórką pokroić i przesmażyć na oliwie z pokrojoną cebulą .
Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić ,połączyć z przesmażoną cukinią i cebulą.
Dodać starty parmezan ,listki bazylii ,sól ,pieprz i zmiksować.
Na każdy pasek cukinii położyć kawałek sera i filecik anchovies ,przewiązać szczypiorkiem lub spiąć wykałaczką i grillować z wszystkich stron. Podawać z przygotowanym sosem .
Cukiniowe roladki smakują równie dobrze na zimno.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
asiatok 25.07.2016 23:48
wygląda świetnie
IZABELA29 06.03.2014 08:32
zdrowa propozycja
agnieszka214 25.11.2013 08:17
bardzko ładnie i kolorowo
pati100015 04.10.2013 21:13
danie ślicznie zaprezentowane!
eMMe 02.10.2013 11:52
Wyglądają super i na pewno tak też smakują:)
Barbara13 02.10.2013 09:53
Bardzo ciekawa opcja dla cukini
Ola1984 02.10.2013 09:39
Cukinia to jedno z moich ulubionych warzyw, miałam przyjemność próbować takich roladek ale bez anchois :) Pysznie.
sylwia_mc 02.10.2013 09:13
piękne podanie
Aga-25 02.10.2013 08:38
ale pyszne to
Agnieszka-87-25 02.10.2013 08:32
pięknie udekorowane

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat