cukinia faszerowana ryżem w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    200 g
  • ryż

    15 g
  • olej

    20 g
  • cebula

    50 g
  • natka pietruszki

    5 g
  • sól

  • pieprz

  • papryka mielona

  • sos

  • Wywar:

    70 g
  • chrzan

    25 g
  • żółtko

    1 szt.
  • tłuszcz

    7 g
  • mąka

    5 g
  • śmietana

    30 g
  • sól

  • cukier

  • Kwas cytrynowy Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć cukinię i wydrążyć.. przygotować zasmażkę, dodać ryż opłukany zimną wodą oraz pokrojony w kostki wydrążony miąższ, dodać przyprawy, podsmażyć. Tak przygotowanym farszem nadziać cukinię, po czym ułożyć ją w formie, dodać trochę wody i piec w piekarniku. Pod koniec pieczenia polać sosem chrzanowym: zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić wywarem, dodać starty chrzan i przyprawy, zagotować. wlać śmietanę roztrzepaną z żółtkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
hastalavista 22.08.2011 00:30
fajny przepis :)
ronald88 09.04.2011 14:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat