Cukinia faszerowana

Cukinia faszerowana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    1 szt
  • mięso mielone

    200 g
  • papryka czerwona

    1/4 szt
  • papryka żółta

    1/4 szt
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • papryka słodka mielona

  • oregano

  • bazylia otarta Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Cukinia faszerowana foto
Cukinię dzielimy na pół. Wydrążamy środek, solimy, pieprzymy i posypujemy słodką papryką.
Krok 2 - Cukinia faszerowana foto
Mięso podsmażamy. Przyprawiamy do smaku solą, papryką, pieprzem, oregano i bazylią. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy razem przez kilka minut.
Krok 3 - Cukinia faszerowana foto
Z cukinii wylewamy zebrany sok i wstawiamy na 10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 C.
Krok 4 - Cukinia faszerowana foto
Następnie cukinie wyciągamy, faszerujemy mięsem i zapiekamy kolejne 20 minut w 180 C

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

ilka01

26.07.2015 20:25
super przepis, uwielbiam taką cukinię

Motorek

26.07.2015 12:18
lubię takie jedzenie

pestka

26.07.2015 08:29
smaczny obiad

agaK.

25.07.2015 23:32
Siostra mojego męża ostatnio taką robiła:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat