Cukinia "bolońska"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

    2 sztuki
  • mięso mielone z indyka

    1/2 kg
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidory krojone

    1 puszka
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • żółty ser

    120 g
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Cukinię przekrawamy na pół, wydrążamy środki.
2. Na patelni podsmażamy mięso.
3. Dodajemy do niego drobno posiekaną cebulę.
4. Następnie dodajemy pomidory i dusimy. Przyprawiamy i dodajemy koncentrat.
5. Nadzienie przekładamy do cukinii, posypujemy startym żółtym serem.
6. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na ok 20-30 minut - w zależności od wielkości cukinii.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kejti 06.03.2014 08:17
Fajny pomysł :-)
Laila2786 22.01.2014 15:49
uwielbiam nadziewane cukinie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat