Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Cukierki-krówki

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietanka
2 szkl
cukier
250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Cukierki-krówki

W naczyniu gotować około 35 minut na bardzo wolnym ogniu śmietankę z cukrem,stale mieszając,gdy masa zgęstnieje i nabierze jasnobrązowego koloru,wylać na duży półmisek dobrze wysmarowany masłem,natychmiast pokroić masę na dowolnej wielkości kawałeczki,zanim zacznie twardnieć.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kamyk 09.04.2012 11:15
pycha
Ewelina47 16.12.2011 19:58
uwielbiam
Mariusz10 12.12.2011 15:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak