Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukier różany

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1 kg
płatki róż 3 garście

Przepis i sposób przygotowania na: Cukier różany

Kroki postępowania

1
Płatki róż oczyszczamy.
Krok 1 - Cukier różany foto
2
Płatki róż ucieramy w moździerzu na gładką "papkę" i ucieramy z cukrem.
Krok 2 - Cukier różany foto
3
Następnie przez kilka dni suszymy na powietrzu.
Cukier różany jest świetnym dodatkiem do herbat i deserów.
Krok 3 - Cukier różany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 26.05.2015 11:41
nie wiem dlaczego wyszedł taki jasny, jakby bez płatków

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak