Crumble z owocami i płatkami migdałowymi

Crumble z owocami i płatkami migdałowymi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    do posmarowania foremek
  • cukier

    do posypania foremek
  • nektarynka

    1duża sztuka
  • borówki

    amerykańskie 2 garście
  • czereśnie

    2 garście
  • masło

    30 g
  • brązowy cukier

    2 czubate łyżki
  • mąka tortowa

    2 czubate łyżki
  • płatki migdałowe

    1 garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Crumble z owocami i płatkami migdałowymi foto
3 małe foremki do zapiekania posmarować masłem i obsypać cukrem.
Krok 2 - Crumble z owocami i płatkami migdałowymi foto
Owoce umyć, odsączyć, czereśnie i nektarynkę pozbawić pestek, nektarynkę pokroić w półplasterki. Owoce rozłożyć w foremkach.
Krok 3 - Crumble z owocami i płatkami migdałowymi foto
Mąkę, brązowy cukier i masło szybko zagnieść, a następnie rozkruszyć.
Krok 4 - Crumble z owocami i płatkami migdałowymi foto
Kruszonkę rozsypać na owocach. Na wierzchu rozsypać płatki migdałowe.
Krok 5 - Crumble z owocami i płatkami migdałowymi foto
Deser zapiekać w 180 stopniach przez ok. 25 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Patrycja33

05.07.2017 12:38
już tyle się zabieram do zrobienia i jakoś zawsze zapominam o tym deserze, pycha!

Renata9

04.07.2017 23:28
Smaczny deserek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat