Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crumble z jagodami i kruszonką kokosową

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jagody 4 łyż.
cukier 1 łyżecz.
mąka pszenna 1/2 szkl.
cukier 2 łyż.
masło 2 łyż.
wiórki kokosowe 3 łyż.
kisiel wiśniowy 2 łyżecz.

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble z jagodami i kruszonką kokosową

Kroki postępowania

1
Zamrożone jagody mieszam z łyżeczką cukru i kisielem. Przekładam do dwóch wysmarowanych masłem kokilek lub niewielkich naczyń żaroodpornych, wyrównuję.
Krok 1 - Crumble z jagodami i kruszonką kokosową foto
2
Kruszonka: W misce przygotowuję kruszonkę z mąki, cukru, masła i wiórków kokosowych, rozcieram w palcach i posypuję owoce w foremkach.
Krok 2 - Crumble z jagodami i kruszonką kokosową foto
3
Naczynia wkładam do nagrzanego piekarnika do temp. 180*C na ok. 30 minut, aż wierzch ładnie się zarumieni.
Krok 3 - Crumble z jagodami i kruszonką kokosową foto
4
Podaję na ciepło lub na zimno.
Krok 4 - Crumble z jagodami i kruszonką kokosową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 03.08.2013 10:19
wspaniałe połaczenie
kasienka23 19.07.2013 07:34
proste i smaczne!
Piotr-21 18.07.2013 20:25
pyszne ciacho
Barbara/zuza22_85 18.07.2013 20:09
bardzo smaczne
Mniam 18.07.2013 19:40
Pyszności z jagódkami.
Renata9 18.07.2013 19:35
uwielbiam takie deserki
Konczi 18.07.2013 19:28
pycha !!! uwielbiam
Marta11 18.07.2013 19:24
fajny przepis
sanielcia 18.07.2013 19:15
super przepis
Megg 18.07.2013 19:13
hmmm wygląda przepysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak