Przepis i sposób przygotowania na: Crumble nektarynkowe z chałwą
Kroki postępowania
Następnie ciasto pokruszyć
na przygotowane owoce w naczyniu.
Chałwę (użyłam waniliową, można inną ulubioną) pokruszyć w palcach i rozrzucić po wierzchu kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut.
Lekko przestudzić, podzielić na 4 porcje i podawać, najlepiej z zimną bitą śmietaną lub lodami waniliowymi
Chałwę (użyłam waniliową, można inną ulubioną) pokruszyć w palcach i rozrzucić po wierzchu kruszonki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 20-25 minut.
Lekko przestudzić, podzielić na 4 porcje i podawać, najlepiej z zimną bitą śmietaną lub lodami waniliowymi