Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Crumble jesienne z jabłkami i migdałami

5.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
2 sztuka
mąka
200 gram
cukier puder
100 gram
masło
100 gram
cynamon
1 łyżeczka
Sklep Prymat
masło
1 łyżeczka
migdały w płatkach
4 łyżka
jagody
2 mrożone
gruszka
1 sztuka
cukier waniliowy
2 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Crumble jesienne z jabłkami i migdałami

Jabłka i gruszki obrać i pokroić w grube plastry. Foremki do zapiekania wysmarować masłem i ułożyć w nich pokrojone owoce do 2/3 wysokości. Można dosypać po 1/2 łyżki jagód. Z mąki, zimnego masła, cukru oraz cynamonu i cukru z wanilią zagnieść kruszonkę. Owoce obsypać kruszonką i posypać płatkami migdałowymi. Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Podawać na gorąco z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 07.12.2013 20:26
dawno nie robiłam,pycha
Pietruszka 28.10.2012 11:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak